Fokusklinikken har i to år bistått landslagsjentene i sandvolleyball, Oda og Ingrid, og spillere på eliteserielaget Ready bandy, med fysikalsk behandling, rehabilitering og skadeforebyggende tiltak. Dette har i følge utøverne gitt gode resultater.
Tidenes sesong for Oda og Ingrid
20 turneringer, 76 kamper, 65 flyreiser, 221 reisedøgn og 1037 treningstimer, er noe av det Oda og Ingrid kan legge bak seg fra 2018 sesongen. Dette resulterte i bl.a 1.plass i Norges Tour Master Oslo, 3.plass i NM i Stavanger, og 4 plass i World Tour i Tokyo. Fra 1. januar 2018 til 5.november 2018 har de klatret fra 75. plass til 40. plass på verdensrankingen.
Olympiske leker i Tokyo i 2020 det store målet
- 2018 var et godt år for oss. Vi fikk mye erfaring, våre beste resultater så langt, og tok et stort steg opp på verdensrankingen, sier Oda Ulveseth. Gjennom hele sesongen har vi fått god oppfølging fra Fokusklinikken. Tilgangen til både fysioterapeuter og kiropraktorer og det tverrfaglige teamet vi er blitt møtt av på klinikken, har gitt oss en helhetlig oppfølgning av kroppen. Fokusklinikken har vært flinke til å fokusere på skadeforebyggende arbeid, så vel som hjelp med akutte skader og smerter, kommenterer Ingrid Lunde. Dette har gjort oss godt rustet til en lang sandvolleyballsesong. Ikke én gang i løpet av 2018 måtte vi endre konkurranse- eller treningsplanen på grunn av skader. Det er smått utrolig!
Nå gleder vi oss til å fortsette det gode samarbeidet inn i 2019 - med det umiddelbare mål om å kvalifisere oss til VM i Hamburg i år. før vi skal stålsette oss for å nå vårt største mål - å kvalifisere oss til de olympiske leker i Tokyo i 2020, og deretter OL-medalje i Paris i 2024.
En bandysesong nesten uten langtids skadefravær!
I år har bandysensongen for A-laget til Ready bandy vært intens, med et tett kampprogram i en komprimert eliteseriesesong grunnet VM i februar. I perioder har laget spilt tre kamper på en uke, som reduserer restitusjonstiden og øker risikoen for overbelastningsskader i større grad. Med unntak av et par spillere, har laget likevel kommet seg helskinnet igjennom sesongen uten nevneverdige frafall grunnet skader.
- Det er nok en sammensatt årsak til dette. Men vi håper at Fokusklinikken sin innflytelse på laget før og under sesongen har vært positiv, og at spillere som underveis har fått seg en “trøkk” eller skade, er blitt godt tatt hånd om av oss, sier vår kiropraktor Truls. For teamet på Fokusklinikken har det vært fantastisk moro å kunne dele vår kunnskap om skadeforebyggende- og prestasjonsfremmende tiltak og kostholdsveiledning gjennom egne kurs for sultne bandyspillere, som hele tiden søker det lille ekstra for å bli enda litt bedre på isen, fortsetter han.
For Felix Ljungberg var det en lang og tøff kamp å komme tilbake på isen etter en alvorlig akillesskade i fjor.
- Samarbeidet med Fokusklinikken har vært helt perfekt for min del, sier Ljungberg. Jeg fikk under sesongen 2017-2018 en skøyte over akillesen, hvilket resulterte i en operasjon etter en alvorlig akillesruptur. Jeg fikk rask og avgjørende hjelp av Fokusklinikken etter operasjonen, og har siden skaden oppstod hatt gleden av et tett og kontinuerlig rehabiliteringsprogram med trening og behandling. Denne sesongen har jeg gradvis kommet meg tilbake på isen igjen, og er i dag mer eller mindre fullt ut rehabilitert.
- Jeg vil rette et stort takk til Fokusklinikken for veldig god hjelp og et fantastisk samarbeid, avslutter Ljungberg.
Også Simon Carlsen har hatt en trøblete sesong, med skader som i perioder har krevd tett oppfølgning fra klinikkens terapeuter.
- Ved mine skader har jeg fått god og rask hjelp. Terapeutene ser viktigheten av å komma fort tillbake til trening og kamp, samtidig som de vet når det må hviles. Det gir meg en stor trygghet å ha Fokusklinikken i ryggen!
Fokusklinikken vil takke alle spillere og deres klubber for det tette og gode samarbeidet i 2018, og vi håper på en like begivenhetsrikt og givende sesong i 2019. Lykke til!